برای رفع مشکل هم کافی است به کنترل پنل ویندوز خود رفته و بر روی Language and Region کلیک کنید ( تصاویر برای windows 8 است ولی windows 7 نیز مشابه همین مراحل است.

در پنجره ای که ظاهر می شود ، کافی است بر روی مورد Region کلیک نمایید

در پنجره Region به بخش سمت چپ ، Administrative رفته ، در قسمت پایین صفحه مورد Non Unicode و بر روی کلید Change system local کلیک نمایید

در پنجره کوچکی که ظاهر می شود ، زبان را Persian انتخاب نمایید.

 در ویندوز Xp بجای Persian مورد Farsi را انتخاب کنید.

نکته مهم 1:

بعد از این تغییرات ، ممکن است ویندوز اعلام کند که جهت اعمال تنظیمات، نیاز به restart است ، اجازه این کار را بدهید.

نکته مهم 2 :

در صورتیکه ویندوز نیازی به restart نداشت ، حتما ArcMap یا ArcCatalog را بسته و مجددا باز کنید تا از تنظیمات جدید ویندوز استفاده کند . بدین ترتیب عبارت های فارسی Shape file  خوانا خواهند بود.

توضیح :

ممکن است بعد از این کار، بازهم عبارت های فارسی ناخوانا باشند. این امر در صورتی رخ می دهد که قبل از تنظیم code Page فارسی ، از لایه Export گرفته باشید یا کسی که Shape file ناخوانا را داده ، این کار را کرده باشد. برای چنین مواردی ، بدلیل تنظیم نادرست کد ها ، نمی توان کاری انجام داد.

 پیشنهاد ویژه :

برای اینکه در آینده ، دچار مشکل ناخوانا بودن فونت فارسی در Shape file نشوبد ، بهتر است لایه های اطلاعاتی خود را در فرمت Geodatabase ذخیره کنید. این فرمت از Code page عمومی Unicode استفاده می کند و نیازی به این تنظیمات ندارد.

نمایش ویژگی های بیشتر ( در صورت تمایل )

درصورتیکه بخواهید مشخصات دیگر زبان پارسی ، مانند ممیز یا موارد مشابه آن نیز در ویندوز اعمال شود ، می توانید از پنجره Region بخش سمت چپ یعنی Format رفته و در آنجا نیز زبان را Persian قرار دهید.

در حقیقت این مشکل ناشی از فونت نیست ، بلکه Code page نامناسب در ویندوز شما ست.

از آنجائیکه Shape file برای نگهداری اطلاعات خود از فرمت DBF استفاده می کند، و این فرمت هم از Code page قدیمی ANSI دارد، که قبل از Unicode بکار گرفته می شد.

برای نمایش درست داده ها ، لازم است به ویندوز بگوییم که داده ای داریم (همان shape file )، که از این Code Page قدیمی ANSI استفاده می کند و آنهم از نوع فارسی یا Persian است.

عبارت های مشابه

شیپ فایل ، ناخوانا بودن ، نداشتن فونت Shape file , shapefile مشکل فارسی پارسی ، اشکال فونت فارسی در shape file , shap file، windows 8 ,

author-avatar

درباره خلیل غلام نیا

دانشجوی دکتری سنجش از دور و GIS، دانشگاه چارلز جمهوری چک سابقه بیش از هشت سال کار با داده های سنجش از دور و GIS تسلط به تجزیه و تحلیل داده های اوپتیک، راداری و حرارتی تسلط به زبان های برنامه نویسی پایتون و گوگل ارث انجین در زمینه تجزیه تحلیل مدل های هوشمند در سنجش از دور و GIS

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *